Η Δραματική Σχολή Αθηνών "Γ. Θεοδοσιάδης"

Η αυλή της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης γεμάτη με κόσμο

Η Δραματική Σχολή Αθηνών είναι μια από τις παλαιότερες σχολές της χώρας, μετρώντας πάνω από μισό αιώνα συνεχόμενης λειτουργίας.

Ιδρύθηκε το 1962 από τον Γιώργο Θεοδοσιάδη που μαζί με τους συνεργάτες του, Τίτο Βανδή, Γρηγόρη Γρηγορίου, Κώστα Κροντηρά, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Θάνο Κωτσόπουλο, Μιχάλη Περάνθη, Νίκο Τζόγια και Μίμη Φωτόπουλο επιθυμούσαν να δημιουργήσουν νέους ηθοποιούς, ολοκληρωμένους, με απόλυτη συνείδηση του έργου τους, γεμάτους πάθος και πίστη για να πλουτίσουν το θεατρικό μας χώρο με άξια και ικανά μέλη.

Η φιλοσοφία της Σχολής είναι να διατηρήσει την μοναδικότητα του σπουδαστή, δίνοντας του παράλληλα την ελευθερία να πειραματιστεί και να καλλιεργήσει τις δυνατότητές του, μέσα στο πλαίσιο ενός συλλογικού έργου που είναι μια από τις βασικές αρχές του Θεάτρου. Σκοπός της Σχολής είναι να εφοδιάζει το Θέατρο με επαγγελματίες που τους χαρακτηρίζει, η συνέπεια, το πάθος για την τέχνη τους και το ήθος.

Η Σχολή, στη συνεχή της λειτουργία μέχρι σήμερα, εκπαιδεύει τους σπουδαστές και αναδεικνύει τα προσόντα τους, με δασκάλους καταξιωμένους ηθοποιούς – σκηνοθέτες – μουσικούς – χορογράφους – σκηνογράφους και θεωρητικούς του Θεάτρου. Διατηρώντας παράλληλα τις κλασσικές αξίες σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τάσεις της υποκριτικής τέχνης.

Η Σχολή Αθηνών, στα περισσότερα από 58 συναπτά έτη λειτουργίας της, προσφέρει γνώση στους μαθητές από πληθώρα καθηγητών που έχουν προσφέρει στους μαθητές με ευσυνειδησία, φανατισμό και τακτική δουλειά.