Γιώργος Θεοδοσιάδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Μαΐου του 1924, σπούδασε οικονομικά και θέατρο στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, ενώ αργότερα στο Λονδίνο σπούδασε σκηνοθεσία στην Guildhall School of Music and Drama.
Πρωτοεμφανίστηκε στην Αγγλία σαν σκηνοθέτης το 1954 στο Θέατρο Guildhall Players με το έργο «Living Room». 

Ο Γιώργος Π. Θεοδοσιάδης ως σκηνοθέτης ήταν αυτός που σύστησε στο ελληνικό κοινό το αγγλικό θέατρο φέρνοντας στη χώρα μας έργα που ανέβαιναν για πρώτη φορά, ενώ συνεργάστηκε επί σειρά ετών με την Καλλιτεχνική Επιτροπή τόσο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, όσο και του Εθνικού Θεάτρου. 
Το 1962 ίδρυσε τη δική του Δραματική Σχολή που φέρει και το όνομά του - Δραματική Σχολή Αθηνών-«Γ. Θεοδοσιάδης». Το 1970  ίδρυσε τον Θίασο του ’70 στο θέατρο ΚΑΒΑ και ανέβασε τα έργα «Άνθρωποι και Ποντίκια» και «Άρωμα Λουλουδιών».

Το 1975 ήταν ιδρυτής και διευθυντής στο «Άρμα Θέσπιδος» με το οποίο όργωσε την Ελλάδα και υπήρξε η πρώτη ίσως σημαντική προσπάθεια για ποιοτικό θέατρο στην επαρχία.  
Το 1995 ίδρυσε τη δραματική σκηνή στο Θέατρο ΄΄Βικτώρια΄΄ όπου παρουσιάζει έργα ποιότητας ( «Μπέντ», «900 Ονεόντα», «Δεν ακούω, Δεν βλέπω, Δεν μιλάω», «Οργισμένα Νιάτα », «Χορεύοντας στη Λουνάσα» κ.α.

Υπήρξε επίσης, μόνιμος σκηνοθέτης του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έλαβε μέρος ως σκηνοθέτης και μεταφραστής με αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες στα Φεστιβάλ Επιδαύρου, Φιλίππων, Δωδώνης και Θάσου. Επίσης σκηνοθέτησε  στην Κύπρο για το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ).