Η Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών-"Γ. Θεοδοσιάδης" καλωσορίζει την καθηγήτρια μουσικής και τραγουδιού Αρετή Τοπουζίδη

Παρ, 22.09.23 - 14:50

 

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών-«Γ. Θεοδοσιάδης» καλωσορίζει με χαρά στο διδακτικό προσωπικό της, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, την καθηγήτρια μουσικής και τραγουδιού Αρετή Τοπουζίδη.

Η Αρετή Τοπουζίδη είναι διεθνώς αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια φωνής, καθηγήτρια Τραγουδιού και Αγωγής του Λόγου, Voice Specialist και Research Associate του Μουσικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .

Είναι πτυχιούχος σύγχρονου τραγουδιού, διπλωματούχος Μονωδίας και Υποκριτικής-Θεάτρου και έχει πιστοποίηση από το Shenandoah University για την Παιδαγωγική του CCM (non classical) τραγουδιού. Επίσης κατέχει τα πτυχία πιάνου, ωδικής, αρμονίας και αντίστιξης (ανώτερα θεωρητικά).

Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό masterclasses με σπουδαίους λυρικούς τραγουδιστές και δασκάλους, όπως οι Renée Fleming, Dawn Upshaw, Montserrat Caballé, Thomas Hampson, Sherrill Milnes, Håkan Hagegård, David Jones κλπ.

 Έχει εργαστεί ως τραγουδίστρια ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ως μουσικός και voice coach στην ελληνική τηλεόραση σε διάφορες εκπομπές και shows. Τα τελευταία 15 χρόνια έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην έρευνα και την παιδαγωγική της φωνής. Έχει διδάξει φωνητική, τραγούδι και ορθοφωνία σε Ωδεία, Δραματικές Σχολές και ιδιωτικά. Από το 1999 έχει ιδρύσει και διευθύνει την επαγγελματική σχολή Τραγουδιού Vocal Studio. Μαθητές της είναι καταξιωμένοι τραγουδιστές και ηθοποιοί της ελληνικής σκηνής.

Για πάνω από 30 χρόνια βρίσκεται συνεχώς μεταξύ ΗΠΑ, Ευρώπης, Αυστραλίας και Ελλάδας παρακολουθώντας εκατοντάδες εξειδικευμένα Πανεπιστημιακά courses και σεμινάρια που αφορούν στην ευρύτερη γκάμα των επιστημών της φωνής: Παιδαγωγική της Φωνής, μεθοδολογίες φωνητικής εκπαίδευσης, φωνητική επιστήμη, φωνολογία, ανατομία, λαρυγγολογία, νευροβιολογία, φωνιατρική, λογοπαθολογία, αγωγή του λόγου/ορθοφωνία, υποκριτική-ερμηνεία του τραγουδιού, κινησιολογία, διδασκαλία τραγουδιού σε παιδιά και εφήβους, στοχευμένη παιδαγωγική για είδη τραγουδιού όπως όπερα, λυρικό τραγούδι, Musical TheaterJazzRockMetalPop, καθώς και σεμινάρια για ethnic είδη.

Είναι μέλος του National Association of Teachers of Singing των ΗΠΑ, καθώς και άλλων συναφών ιδρυμάτων.