Η Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών-"Γ. Θεοδοσιάδης" καλωσορίζει τη δασκάλα χορού Ντέπυ Γοργογιάννη

Παρ, 22.09.23 - 14:50

 

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών-«Γ. Θεοδοσιάδης» καλωσορίζει με χαρά στο διδακτικό προσωπικό της, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, τη δασκάλα χορού και χορογράφο Ντέπυ Γοργογιάννη.

Η Ντέπυ Γοργογιάννη είναι χορεύτρια και χορογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού της Ραλλού Μάνου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στην κίνηση για ηθοποιούς στο Royal Central Schoolof Speech & Drama στο Λονδίνο. Έπειτα με χορηγία του Arts Council of England παρακολούθησε 3μηνη χορευτική εκπαίδευση με την ομάδα της Jasmin Vardimon.

Έχει επιμεληθεί την κίνηση και τις χορογραφίες για παραστάσεις σε θέατρα του Λονδίνου, όπως Finborough Theatre, Arcola Theatre, Bush Theatre και Pit Theatre|Barbican Centre. Έχει συνεργαστεί ως βοηθός χορογράφου με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως η Vicky Featherstone στο West End με το μιούζικαλ Our Ladies of Perpetual Succour (2017) και ο Dominic Dromgoole στο Shakespeares Globe το διάστημα 2014-2015.

Η ίδια ως χορεύτρια και καλλιτέχνης έχει παρουσιάσει δουλειές σε χώρους όπως η Tate Modern(2022), Turner Gallery(2019) και το Barbican(2023), ενώ έχει συνεργαστεί με χορογράφους και ομάδες στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και κίνηση στο The Place, London College of Music, Royal Central School of Speech & Drama, FONACT( Γαλλία) και σε διάφορες σχολές της Αγγλίας.